top of page

Fizik tedavi nedir ? Fizyoterapist kimdir ve ne iş yapar ?


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsar. Fizik tedavi, vücuda dışarıdan uygulanan manuel terapi, sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, ve egzersiz ile ağrıyı kesmeye, ödemi azaltmaya yönelik uygulamaları içeren ve kas iskelet sistemi hastalıklarında ya da yararlanmalarında uygulanan tedavi şeklidir.Rehabilitasyon ise doğuştan veya sonradan ortaya çıkan, kaybedilmiş hareket kabiliyetinin tekrar kazandırılmasına yönelik tedavidir.

Fizik tedavi ameliyat öncesi ve sonrası hastanın durumunu iyileştirmeye yönelik yaptığı uygulamalarla tedavide başarıyı artırır. Ayrıca kronik rahatsızlıklar gibi( KOAH, ARTİRİT ) uzun vadeli hastalıklarda dahayat kalitesini artırmak amaçlı fizik tedavi önerilir

Fizyoterapist Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olarak ”Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Diploması” ile birlikte “FİZYOTERAPİST” unvanını alan sağlık personelleridir.

Günümüzde, Fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin arttırılmasında her geçen gün sayıları artan yaklaşımlarla hizmet vermektedirler. Dünyada ve ülkemizde toplumların bu gün ve gelecekteki olası ihtiyaçları fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır.

Fizyoterapistiniz sizi muayene edecek , ağrılarınız ve günlük faaliyetiniz hakkında sizinle konuşacaktır. Ardından bir tedavi planını sizinle paylaşacaktır. Hedefler, eklemlerin daha iyi hareket etmesine yardımcı olmak, esneklik, güç, dayanıklılık, koordinasyon ve denge düzeyinizi iyileştirmek ve artırmak olacaktır.

Fizik tedavi hemen hemen her zaman egzersiz içerir. Germe, genel egzersizler, ağırlık kaldırma ve yürüme içerebilir. Fizyoterapistiniz size bir egzersiz programı öğretebilir, böylece bunu evde de yapabilirsiniz.

Sizde en kısa sürede ihtiyacınız olan egzersizi ve bilgilendirmeyi alanında uzman olan bir fizyoterapiste danışabilir, yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Sağlık sevgi ve esenlikle kalın.

Fizyoterapistler Federasyonu Başkan Yardımcısı

Fizyoterapist Burak PEKDOĞAN


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page